به وجود آمدن برفک و یخ زدن داخل یخچال یکی از مشکلاتی می باشد که قطعا هر فردی آن را تجربه کرده است، ولی باز همه ی افراد درباره ی علت های این اتفاق و راه های پیشگیری از آن اطلاعات زیادی ندارند. قصد داریم امروز به طور کامل در این مقاله درباره ی علت برفک زدن یخچال فریزر توضیح دهیم، تا در صورت بروز این مشکل از آن جلوگیری کنید. اگر به این موضوع اهمیت ندهید کارکرد یخچالتان کاهش پیدا خواهد کرد و مشکلات جدی تری به وجود خواهد آمد، پس در نتیجه اگر سریع به این مشکل رسیدگی کنید نیازی نیست که به مرور زمان هزینه ی بیشتری بپردازید یا شاید دستگاه خود را عوض کنید.
داخل دستگاه همیشه هوای سرد در حال گردش است. در صورتی که این هوای سرد با هوای گرم و مرطوب بیرون از یخچال ارتباط داشته باشد، به خاطر اختلاف دمایی که وجود دارد برفک به وجود می آید. علاوه بر این موضوع سه دلیل دیگری هست که باعث تولید برفک می شود:
راهکار و راه حل های برطرف کردن برفک در هر یک از نقاط یخچال و فریزر باهم فرق دارد.
همان طور که بیان کردیم با هر بار باز و بسته شدن درب یخچال مقداری رطوبت وارد آن می شود. در این مواقع هیتر یخچال وظیفه دارد که این برفک ها رو ذوب و از بین می برد.
یکی از مشکلاتی که همه ی ما از آن رنج می بریم، یخ زدن لوله های پشتی یخچال می باشد. در حین روند سرمایشی یخچال، رطوبت هوا با عمل میعان و یخ زدگی تبدیل به برفک می شود و به لوله های اواپراتور می چسبد. سیکل دیفراست یا سیستم یخ زدایی وظیفه دارند که این برفک ها را ذوب کنند، این عمل مانع یخ زدن لوله های پشتی می شود. در بعضی از مواقع میزان یخ زدگی آنقدر شدید و بالا است که از ورود جریان هوا به داخل دستگاه جلوگیری می کند و به همین خاطر دستگاه کلا خنک سازی نمی کند. در ادامه قصد داریم علت هایی را که مربوط به یخ زدگی در لوله های پشتی یخچال است را بیان کنیم، پس همراه ما باشید.
در یخچال های بدون برفک یک سیستم دیفراست یا یخ زدایی وجود دارد که کنترل کردن سیکل های سرمایش و دیفراست جزئی از وظایف آن است. تایمر دیفراست که یکی از قطعه های این سیستم می باشد، کنترل کردن یخچال بین دو حالت سرمایش و دیفراست را بر عهده دارد. با معیوب شدن این قطعه و توقف کردن آن در حالت سرمایشی، میزان برفک افزایش خواهد یافت و لوله های پشتی یخ خواهند زد.
هیتر دیفراست وظیفه دارد که برفک های تشکیل شده در لوله های اوپراتور در عقب یخچال را از بین ببرد. در صورتی که این هیتر معیوب شود، از جریان هوا در داخل دستگاه خودداری می کند و همین رویداد باعث یخ زدگی لوله های پشتی یخچال خواهد شد.
هیتر دیفراست به قطعه ای به نام ترموستات وصل است. ترموستات ابتدا دمای لوله های پشت اواپراتور را تشخیص می دهد و سپس دستور شروع کار را به هیتر دیفراست می دهد. هنگامی که دمای یخچال تنظیم شده باشد هیتر دیفراست شروع به ذوب کردن برفک ها می کند. اگر ترموستات خراب شده باشد هیتر هیچ وقت شروع به کار نمی کند و از همین رو برفک ها ذوب نمی شوند. در آخر لوله ها یخ می زنند و دستگاه دیگر خنک سازی نمی کند.
در پایان مقاله لازم است بیان کنیم که تمام مطالب بیان شده برای هر نوع برند از یخچال فریزر کارایی دارد، ولی برای تعمیر و عیب یابی باید با توجه به برند دستگاهتان از یک فرد کار بلد کمک بگیرید.