دلیل آبگیری نکردن ماشین لباسشویی
علت قطع شدن آب ماشین لباسشویی
آذر 5, 1401
چرا سینی مایکروویو نمی چرخد
دلایل نچرخیدن سینی مایکروفر
آذر 5, 1401
نمایش همه

برفک یخچال و از بین بردن آن

یرفک یخچال

به وجود آمدن برفک و یخ زدن داخل یخچال یکی از مشکلاتی می باشد که قطعا هر فردی آن را تجربه کرده است، ولی باز همه ی افراد درباره ی علت های این اتفاق و راه های پیشگیری از آن اطلاعات زیادی ندارند. قصد داریم امروز به طور کامل در این مقاله درباره ی علت برفک زدن یخچال فریزر توضیح دهیم، تا در صورت بروز این مشکل از آن جلوگیری کنید. اگر به این موضوع اهمیت ندهید کارکرد یخچالتان کاهش پیدا خواهد کرد و مشکلات جدی تری به وجود خواهد آمد، پس در نتیجه اگر سریع به این مشکل رسیدگی کنید نیازی نیست که به مرور زمان هزینه ی بیشتری بپردازید یا شاید دستگاه خود را عوض کنید.

برفک زدن در یخچال و فریزر و دلیل آن

داخل دستگاه همیشه هوای سرد در حال گردش است. در صورتی که این هوای سرد با هوای گرم و مرطوب بیرون از یخچال ارتباط داشته باشد، به خاطر اختلاف دمایی که وجود دارد برفک به وجود می آید. علاوه بر این موضوع سه دلیل دیگری هست که باعث تولید برفک می شود:

  1. گاهی اوقات یخچال را در مکانی قرار می دهید که دارای رطوبت زیادی است، در این شرایط با هر بار باز و بسته شدن در دستگاه رطوبت وارد آن شده و برفک تشکیل می شود. به همین دلیل از قرار دادن دستگاه خود در کنار سماور، اجاق گاز و… خودداری کنید.
  2. یکی دیگر از علت برفک زدن یخچال فریزر خرابی لاستیک دور درب می باشد. اگر این لاستیک دچار مشکلاتی مانند پاره شدن، سایش و..‌.شده است، جریان هوای بیرون به داخل دستگاه راه پیدا خواهد کرد. در این مواقع اقدام به تعمیر یا عوض کردن آن کنید.
  3. و اما آخرین علت، خرابی ترموستات دستگاه می باشد. در صورتی که در ترموستات مشکلی به وجود بیاید باید از یک فرد متخصص و کار بلد کمک بگیرید به دلیل اینکه تعویض و تعمیر این قطعه یک کار فنی به حساب می آید و اگر تجربه نداشته باشید امکان بروز آسیب های بیشتری وجود دارد.

راهکار هایی برای برطرف کردن برفک های داخل یخچال فریزر

برطرف کردن برفک های یخچال

راهکار و راه حل های برطرف کردن برفک در هر یک از نقاط یخچال و فریزر باهم فرق دارد.

برف داخل فریزر

  1. در بعضی موارد برفک دور درب فریزر مشاهده می شود، آن هم به خاطر این است که درب دستگاه را به خوبی نبسته اید. کار هایی مانند گذاشتن بیش از حد مواد غذایی در یخچال، صحیح نبستن کشو ها و… باعث می شوند که درب به درستی بسته نشود. همچنین خرابی در واشر یا بست درب باعث می شود که در به درستی کیپ نشود.
  1. تشکیل شدن برفک به اندازه ی کم و در همه ی نقاط یخچال مبنی بر این می باشد که دمای دستگاه شما کاهش یافته است. هنگامی که دمای یخچال پایین باشد یخچال قادر به از بین بردن رطوبت بیرون از دستگاه نیست، به همین دلیل تا قبل از خنک سازی برفک به وجود می اید. حتما چک کنید که فریزر خود را بر روی صفر درجه فارنهایت و یخچال را بر روی ۳۷ درجه فارنهایت تنظیم کرده باشید.
باز ماندن درب به مدت طولانی
  1. زمانی که برفک زیاد و در همه جای یخچال به وجود آمده باشد، ممکن است درب دستگاه را برای مدت زمان طولانی باز گذاشته باشید. ابتدا از دور در شروع می شود اما بعد از آن کل دستگاه دچار برفک زدگی می شود. برای از بین بردن این مشکل باید حداقل دو دور یخ زدایی کنید.
  2. مشاهده ی برفک در بخش عقبی فریزر در جایی که سیم پیچ اپراتور قرار گرفته، نشان می دهد که در چرخه ی یخ زدایی ایراداتی به وجود آمده است. علت این اتفاق به خاطر خراب شدن هیتر، سنسور یخ زدایی، بیمتال، تایمر یخ زدایی یا برد کنترل می باشد. برای عیب یابی و بررسی دقیق تر با نمایندگی تعمیرات فریجیدر تماس بگیرید.

همان طور که بیان کردیم با هر بار باز و بسته شدن درب یخچال مقداری رطوبت وارد آن می شود. در این مواقع هیتر یخچال وظیفه دارد که این برفک ها رو ذوب و از بین می برد.

تشکیل برفک در لوله های عقبی یخچال

یکی از مشکلاتی که همه ی ما از آن رنج می بریم، یخ زدن لوله های پشتی یخچال می باشد. در حین روند سرمایشی یخچال، رطوبت هوا با عمل میعان و یخ زدگی تبدیل به برفک می شود و به لوله های اواپراتور می چسبد. سیکل دیفراست یا سیستم یخ زدایی وظیفه دارند که این برفک ها را ذوب کنند، این عمل مانع یخ زدن لوله های پشتی می شود. در بعضی از مواقع میزان یخ زدگی آنقدر شدید و بالا است که از ورود جریان هوا به داخل دستگاه جلوگیری می کند و به همین خاطر دستگاه کلا خنک سازی نمی کند. در ادامه قصد داریم علت هایی را که مربوط به یخ زدگی در لوله های پشتی یخچال است را بیان کنیم، پس همراه ما باشید.

علت های یخ زدن لوله های پشتی یخچال

یخ زدن لوله های پشتی یخچال

1.خراب شدن تایمر دیفراست

در یخچال های بدون برفک یک سیستم دیفراست یا یخ زدایی وجود دارد که کنترل کردن سیکل های سرمایش و دیفراست جزئی از وظایف آن است. تایمر دیفراست که یکی از قطعه های این سیستم می باشد، کنترل کردن یخچال بین دو حالت سرمایش و دیفراست را بر عهده دارد. با معیوب شدن این قطعه و توقف کردن آن در حالت سرمایشی، میزان برفک افزایش خواهد یافت و لوله های پشتی یخ خواهند زد.

2.خراب شدن هیتر دیفراست

هیتر دیفراست وظیفه دارد که برفک های تشکیل شده در لوله های اوپراتور در عقب یخچال را از بین ببرد. در صورتی که این هیتر معیوب شود، از جریان هوا در داخل دستگاه خودداری می کند و همین رویداد باعث یخ زدگی لوله های پشتی یخچال خواهد شد.

3.خراب شدن ترموستات

هیتر دیفراست به قطعه ای به نام ترموستات وصل است. ترموستات ابتدا دمای لوله های پشت اواپراتور را تشخیص می دهد و سپس دستور شروع کار را به هیتر دیفراست می دهد. هنگامی که دمای یخچال تنظیم شده باشد هیتر دیفراست شروع به ذوب کردن برفک ها می کند. اگر ترموستات خراب شده باشد هیتر هیچ وقت شروع به کار نمی کند و از همین رو برفک ها ذوب نمی شوند. در آخر لوله ها یخ می زنند و دستگاه دیگر خنک سازی نمی کند.

سخن پایانی

در پایان مقاله لازم است بیان کنیم که تمام مطالب بیان شده برای هر نوع برند از یخچال فریزر کارایی دارد، ولی برای تعمیر و عیب یابی باید با توجه به برند دستگاهتان از یک فرد کار بلد کمک بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *