پدال ساید فریجیدر: تعمیر و تعویض پدال ساید فریجیدر
مرداد 1, 1402
علت روشن شدن چراغ شیر آب در ظرفشویی فریجیدر
مرداد 1, 1402
نمایش همه

ترمیستور یا سنسور دمایی کولر گازی فریجیدر چیست؟

داشتن یک کولر گازی سالم با راندمان مصرف انرژی بالا نیازمند رعایت مسائل فنی خاصی است که از جمله آنها می‌توان به موضوع ترمیستور یا سنسور دمایی کولر گازی اشاره کرد. این‌که سنسور دمایی کولر گازی چه وظایفی دارد و چگونه می‌توان از آن مراقبت به عمل آورد، موضوعی است که در این مقاله از مجموعه مقالات نمایندگی تعمیرات فریجیدر می‌خواهیم به آن بپردازیم. در اینجا قصد داریم تا شما را با ترمیستور یا سنسور دمایی کولر گازی فریجیدر آشنا کنیم.

سنسور کولر گازی فریجیدر چیست و چه وظیفه‌ای دارد؟

سنسور یا حسگر در کولر گازی قطعه‌ای است که به یک محرک فیزیکی خاص واکنش نشان می‌دهد و اقدام به ایجاد یک سیگنال الکتریکی می‌کند که این سیگنال قابلیت اندازه‌گیری دارد. سنسور دمایی در کولرهای گازی جزو قطعات سیستمی است که به کمک آن دمای اتاق اندازه‌گیری می‌شود. به بیان بهتر، ترمیستور به کولر گازی کمک می‌کند تا طبق تنظیماتی که در صفحه کنترل آن وارد شده است، دمای هوا را تنظیم نماید. هنگامی که سنسور محیطی عملکرد درست خود را انجام ندهد، نمی‌‌تواند دمای اتاق را با دقت اندازه‌گیری کند. به همین دلیل شما متوجه اختلال دمایی در محیط اتاق خود خواهید شد.

سنسور ترموستات نزدیک سیم پیچ‌های تبخیر کننده اواپراتور قرار دارد. اپراتور نیز داخل پانل دستگاه قرار گرفته است. چون هوا از طریق دریچه‌های برگشتی به داخل دستگاه مکیده می‌شود، از اطراف حسگر و سیم پیچ‌ها عبور می‌کند و بدین ترتیب حسگر می‌تواند دمای هوا را تشخیص دهد و آنها را با هم مطابقت دهد. حال اگر هوا از دمای بیشتری در مقایسه با دمای داده شده به دستگاه برخوردار باشد، کمپرسور را به راه می‌اندازد تا شروع به خنک کردن هوا کند و برعکس اگر هوا سردتر از میزان مطلوب باشد و یا دقیقاً در همان دمای داده شده به دستگاه باشد، سنسور کمپرسور را از مدار خارج می‌کند تا هوای اتاق بیش از این سرد نشود. به طور کلی از ترمیستور برای کنترل جریان در لوازم خانگی گرمایشی و سرمایشی استفاده می‌شود.

جهت تعمیر کولر گازی خود در نمایندگی تعمیرات کولر گازی فریجیدر، با شماره 02122225007 تماس حاصل نمایید.

انواع ترمیستورهای کولرهای گازی فریجیدر

1) ترمیستور NTC که با ضریب گرمایی رابطه معکوس دارد

این سنسور به گونه‌ای است که:

  1. با بالا رفتن حرارت، مقاومت آن کم می‌شود.
  2. مقاومت آن با میزان گرما نسبت عکس دارد.

2) ترمیستور PTC که با ضریب گرمایی رابطه مستقیم دارد

این سنسور دارای این ویژگی‌ها است:

  1. با بالا رفتن دما، مقاومت آن نیز افزایش پیدا می‌کند.
  2. مقدار مقاومت با میزان گرما رابطه مستقیم دارد.

نشانه‌های خرابی ترمیستور یا سنسور دمایی کولر گازی فریجیدر

زمانی که سنسور کولر گازی فریجیدر شما معیوب می‌شود، متوجه خواهید شد که دستگاه خاموش نمی‌شود و دمای محیط بیش از حد سرد شده است. این موضوع را می‌توانید از روی افزایش جهشی مصرف انرژی که در قبض برق مصرفی ماهانه شما خواهد آمد نیز متوجه شوید.

اگر ترمیستور کولر گازی به درستی کار نکند، بین دوره‌های فعال سازی، چرخه را روشن یا خاموش نگه می‌دارد. بدین ترتیب که اگر فضا خیلی گرم یا خیلی سرد باشد، این امکان وجود دارد که ترموستات پیش از رسیدن به دمای مناسب، خاموش یا روشن شود. در هر حال شما متوجه یک اختلال دمایی در محیط خواهید شد.

چگونگی برطرف کردن خرابی سنسور دمایی کولر گازی

  • ابتدا دستگاه را کاملاً خاموش کنید و آن را از برق بکشید. برای این منظور از مدار شکن فیوز واحد استفاده کنید.
  • پوشش بالایی پانل را باز کنید.
  • بررسی کنید که سنسور از سیم پیچ‌ها جدا شده یا با آنها تماس مستقیم دارد.
  • سنسور دمایی کولر گازی را در جای خود قرار دهید. این سنسور باید نزدیک اواپراتور باشد؛ اما نباید با سیم پیچ‌ها ارتباط مستقیم داشته باشد یا زیاد از آنها فاصله داشته باشد. چنان‌چه در جایگزاری مناسب سنسور تردید دارید، از تعمیرکار حرفه‌ای کولر گازی فریجیدر کمک بخواهید.پ

چگونگی تست سنسور دمایی کولر گازی فریجیدر

به منظور عیب‌یابی سنسور دمایی کولر گازی، با توجه به مدل قطعه که می‌تواند NTC یا PTC باشد، تغییرات دمایی ناشی از عبور جریان را کنترل کنید. برای این منظور نیاز به یک آمپرمتر مجهز به اهم‌متر دارید. چنان‌چه مشاهده می‌کنید که مقاومت اندازه‌گیری شده در یک دمای به خصوص با مقاومت مشخص شده در دفترچه راهنما سازگار است، این می‌تواند نشان دهنده سالم بودن ترمیستور شما باشد.

چگونگی تست سنسور ترموستات NTC در کولر گازی فریجیدر

اگر متوجه شویم که میزان مقاومت با بالا رفتن دما کم می‌شود، نخست میزان اهم ترمیستور را بخوانید. اگر بالاترین مقاومت ثبت شده بر روی ترمیستور، ده کیلو اهم باشد، بگذارید مقدار اندازه‌گیری شده برای تست به آن عدد نزدیک باشد. سپس با گرم کردن ترمیستور به وسیله سشوار یا فندک، عملکرد آن را بررسی کنید. با گرم شدن ترمیستور NTC، فرمان به کار افتادن کمپرسور صادر نشود، بدانید که ترمیستور شما خراب است. با اهم سنج در وضعیت مولتی‌متر هم می‌توانید سنسور پنل کولر گازی فریجیدر را تست کنید.

در عین حال اگر مقدار مقاومتی که بر روی نمایشگر مولتی متر نشان داده می‌شود، نزدیک به مقاومت ثبت شده بر روی خود قطعه باشد، باز هم می‌تواند نشان دهنده سالم بودن ترمیستور باشد. اما اگر اهم دریافتی بر روی حسگر مولتی‌متر اختلاف زیادی را با سنسور دمایی کولر گازی داشته باشد، نشان دهنده خراب بودن سنسور است و باید به فکر تعویض آن باشید. چنان‌چه با گرم کردن قطعه سنسور به وسیله فندک، میزان اهم آن در ترمیستور کاهش پیدا نکند، مسلماً ترمیستور دستگاه شما خراب است.

چگونگی تست سنسور ترموستات PTC در کولر گازی فریجیدر

روند تست سنسور ترموستات PTC هم شباهت زیادی به تست سنسور ترموستات NTC دارد. برای تست حسگر دمایی PTC باید زمانی که محیط دمای کم‌تری دارد، مقاومت آن نیز پایین بیاید. حال اگر با استفاده از فندک یا سشوار آن را گرم کنیم، باید مقاومت اعلام شده بر روی صفحه نمایشگر اهم سنج کم کم افزایش پیدا کند. در این صورت می‌توان قضاوت کرد که سنسور ترموستات PTC کولر گازی شما درست است؛ در غیر این صورت یعنی در صورتی که با افزایش دما، در تست بر روی حسگر دمایی کولر گازی مقدار اهم آن افزایش پیدا نکند، می‌تواند نشان دهنده خراب بودن ترموستات و نیاز به تعویض آن باشد.

سخن پایانی

در این مقاله قصد داشتیم تا شما را با عملکرد ترمیستور یا همان سنسور دمایی کولر گازی فریجیدر آشنا کنیم و در ادامه مطلب به ویژگی‌ها و چگونگی تست سنسور دمایی کولر گازی فریجیدر اشاره کردیم. ما هیچ‌گاه توصیه به دخالت در مسائل فنی لوازم خانگی، به ویژه وسایل سرمایشی و گرمایشی نمی‌کنیم و چنانچه احساس می‌کنید که باید نسبت به تعمیرات یا حداقل سرویس دوره‌ای سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی خود اقدام کنید، از بهترین تعمیرکار کولرهای گازی فریجیدر کمک بخواهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *